среда, 11 мая 2016 г.

    Діти Дощу. Скоріш за все усі хоча б раз у житті зіштовхувались з цією назвою. Дощ як символ особливості, а діти дощу - це діти-аутисти. 
    Вперше голосно і на весь світ заговорили про цю проблему після виходу в прокат голлівудського фільму «Людина дощу». Сам термін «аутизм» ще у 1910 році використав швейцарський психіатр Ейген Блейлер в описі симптомів шизофренії. Термін "аутизм" ввів швейцарський психіатр Л.Каннер у 1943 р., лікар вперше дав цілісний опис синдрому, який він визначив як ранній дитячий аутизм (РДА).
     Сьогодні більшість психіатрів вважають аутизм хворобою, пов’язаною із порушенням розвитку мозку. Проте дуже часто люди з аутизмом мають високий інтелектуальний рівень і надзвичайні здібності. Тому деякі знавці стверджують, що це не хвороба, а особливий стан свідомості, коли людина по-іншому сприймає світ. Оскільки кожна особлива дитина особлива по-своєму (одні не розмовляють, інші не йдуть на контакт взагалі чи мають додаткові проблеми з нервовою системою), найчастіше говорять про розлад аутичного спектру.

    У 2008 році ООН визначила 2 квітня Всесвітнім днем поширення інформації про аутизм. На той час статистика свідчила, що кожна сота людина має розлад аутичного спектру. Сьогодні звучить інша цифра – кожна 68-ма людина. А в деяких країнах, таких як Південна Корея – кожна 35-та.

Комментариев нет:

Отправить комментарий